PINOTXO, EL NEN DE FUSTA
 
 

Espectacle guardonat amb el  DRAC D'OR ARA TITELLES , a La Fira Internacional de Titelles de Lleida 2011.  

Sinopsi: 

És una adaptació del famós conte de Carlo Collodi (Le avventure di Pinocchio)  

La història comença el dia que Gepetto, un simpàtic i alegre vellet que sempre ha somiat amb tenir un fill treballa una fusta que acaba prenent forma de ninot. Aquell titella demostra estar viu i ser molt desobeïen.

El desig més gran de Pinotxo és esdevenir un nen de debò, però només és un titella trapella i tossut, que sempre defuig les seves obligacions, i que inevitablement es veurà embolicat en una sèrie d’aventures calamitoses. El simpàtic Pinotxo finalment es convertirà en un nen de debò gràcies a la seva bondat i valentia.

La gràcia de Pinotxo és la seva profunda humanitat. És el paradigma del nen, de la seva curiositat innata, de l’afany de voler descobrir les coses tot sol, sense ajut i de totes les dificultats que això comporta.

També és la història de la superació personal per tal d’aconseguir fer realitat allò que més desitja.

Pinotxo (en italià Pinocchio), és el titella de fusta protagonista del llibre “Le aventure di Pinocchio” que va escriure el periodista i escriptor Carlo Collodi (pseudònim de Carlo Lorenzini).

Els episodis van ser publicats a la revista de Florència Giornale per i Bambini entre el 1881 i el 1883 amb els títols  “Storia di un burattino” (Història d’un titella) i “Le aventure di Pinocchio” (Les aventures d’en Pinotxo) i van ser il·lustrats per Enrico Mazzanti.

Les aventures d'en Pinotxo han estat traduïdes a més de 200 idiomes i s’han portat al cinema i a la televisió.
____________________________________________________________________

COMPANYIA SEBASTIÀ VERGÉS,  una de les companyies amb més tradició, presenta PINOTXO , EL NEN DE FUSTA, una gran producció de titelles tradicionals catalans amb un teatre de titelles espectacular, 10 grans decorats de l'escenògraf Joan Salvador, 17 titelles, música original per aquesta obra i un bon grapat de rutines clàssiques i trucs nous sorprenents.

Aquesta obra inspirada en el conte original de Carlo Collodi, es caracteritza per una escenografia canviant, una notable manipulació, un ric vocabulari i una acurada posada en escena. 

http://vimeo.com/33895486

 
   

DIRECCIÓ: SEBASTIÀ VERGÉS

VESTUARI: MONTSERRAT ALBALATE

SO I LLUMS: PALMUSIC

ACTORS TITELLAIRES: MONTSERRAT ALBALATE, SEBASTIÀ VERGÉS

ESCENOGRAFIA I NINOTS: SEBASTIÀ VERGÉS, JOAN SALVADOR, NÚRIA MESTRES, RICARD ROCH.

DIRECCIÓ MUSICAL: ADRIÀ GONZÁLEZ

DURADA: 50 MINUTS.

MUNTATGE: 2 HORES

DESMUNTATGE: 1 HORA.

ESPECTACLE D'INTERIOR I TAMBÉ D'EXTERIOR AMB CONDICIONS

ESPECTACLE FAMILIAR PER A TOTS ELS PÚBLICS (A PARTIR DE 3 ANYS)

 

COMPANYIA SEBASTIÀ VERGÉS - titelles - Tel. 93 8110740  - 608891821

__________________________________________________________________

LA PREMSA HA DIT:

28-04-2012

Adaptació per a titelles de guant del famós conte de Carlo Collodi: 'Le avventure di Pinocchio', i inspirada directament en l’original. Un llibre que confesso que és el meu preferit pel que fa a literatura infantil, potser per la seva gran vocació educativa en valors.
Un enorme i vistós castellet fa d’escenari on veiem i vivim les aventures del nen de fusta que vol ser de carn i ossos, però que sempre troba la manera de posar-se en algun embolic, ser entabanat o anar exactament al lloc contrari del que pretenia. Amb ell, en Gepetto, el Grill savi, el gat i la guineu, el Menjafocs i els seus titelles, el Fuigdestudi... Interpretat amb titella català, això si, evolucionat (com m’ha explicat el mateix Sebastià) però sempre arrelat a la tradició d’aquesta família de titellaires, que arrenca del 1910, i que segueix emocionant a grans i petits amb una tècnica planera, popular, amb gran energia i ritme, i que puc certificar que enganxa a grans i petits de la mateixa manera que ho devia fer al pares, avis i besavis de tots els presents. No en tots els espectacles que veig aquests dies, els nens del públic estan tant al cas del que els passa als protagonistes, fins al punt d’avisar-lo dels perills, o de poder respondre sense dubtar qualsevol pregunta que els facin.
Un patrimoni immaterial que no podem deixar perdre, perquè és nostre, i perquè ens fa únics.

e-Segre  02-05-2011

"Una de les companyies amb més tradició de Catalunya, Cia. Sebastià Vergés, va enlluernar els petits de la casa a la plaça de la Catedral amb  Pinotxo, el nen de fusta."

__________________________________________________________________

LA MAÑANA   02-05-2011 

"En referencia a las compañías catalanas, debe destacarse que se ha cumplido el centenario de la conocida compañía Sebastià Vergés-Titelles, que recibió el premio Drac d'or Ara Titelles por el espectáculo Pinotxo, el nen de fusta".

__________________________________________________________________

rialles.cat/noticies maig 2011

El passat dia 1 de maig es van otorgar els prestigiosos premis de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Un dels premis va ser per l'espectacle "Pinotxo, el nen de fusta", de la Companyia Sebastià Vergès , tercera generació de titellaires que l'any passat cumplia el seu centenari de treball des de 1910 quan el seu avi   la va formar.

És la única companyia que conserva el  titella català tradicional. 

__________________________________________________________________

Bondia.cat - maig 2011

Un any més, el fantàstic món dels titelles ha inundat els carrers, places i teatres de la ciutat. Enguany, ha acollit una vintena de   companyies i ha comptat amb la presència de més de cent        programadors. Es calcula que hi ha hagut 30.000 espectadors.

Durant la cloenda, amb actuació musical inclosa, també es van lliurar els Premis Drac d’Or. Així, entre d’altres van resultar guardonats    l’espectacle 'Pinotxo', de la companyia Sebastià Vergés;

     

 

 
Idiomes
Error al grabar un mensaje: mysql_error